Het orkest

Stedelijk Orkest Purmerend heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een kwalitatief hoogstaand orkest dat met verschillende muzieksoorten en thema-voorstellingen inmiddels volle Purmarynzalen trekt. Dat succes is met name te danken aan de toegankelijke muziek en de presentatie tijdens de voorstellingen waar voor het publiek altijd voldoende te beleven valt. In januari heeft Stedelijk Orkest Purmerend een nieuwe traditie gestart: het Nieuwjaarsconcert in Weense stijl. Met als setting een Weense balzaal gaat het orkest gekleed in prachtige jurken en rok voor in een keur aan polka’s en walsen en ontbreekt natuurlijk de afsluitende Radetzky Mars niet.

Inmiddels heeft het orkest een aantal edities ZangTalent gehouden waarbij lokaal en regionaal zangtalent de gelegenheid krijgt te zingen bij een groot orkest. Een vaak nieuwe en direct welhaast verslavende ervaring voor de meeste deelnemers. Stedelijk Orkest kiest er bij dit evenement voor geen competitie-element in te voeren, maar selecteert voor op kwaliteit en gaat vervolgens met de ZangTalenten aan de slag om een zinderende zangshow neer te zetten.

Elk voorjaar geeft Stedelijk Orkest Purmerend een themavoorstelling in De Purmaryn. Thema’s als “Latin”, “Swing”, “Houdt van Holland” en “Hollands Glorie” en waren de afgelopen jaren ware publiekstrekkers. Stedelijk Orkest zoekt zoveel mogelijk de samenwerking met lokale artiesten en talent. Zo werkte Stedelijk Orkest Purmerend samen met de NKT Theaterschool, wat bijv. resulteerde in een waanzinnig succesvolle Disneymusical die volle zalen trok. In 2014 kreeg die samenwerking een vervolg met de musical “Hollands Glorie”, een waanzinnige musical gebaseerd op Hollandse bekende hits en meezingers zoals Een beetje, twee motten, het dorp, Ja zuster Nee zuster, Droomland en vele andere, waarna in 2016 aan het thema 'Valentijn', een gezamenlijke invulling werd gegeven.

Ander lokaal talent, zoals operazangeres Janneke van Buul (Nationale Opera), treedt regelmatig op tijdens onze Nieuwjaarsconcerten van de afgelopen jaren.

De bezetting van het Stedelijk Orkest Purmerend is op dit moment als volgt:

Bes-Klarinet
Huib Brokkelkamp
Victor Bon
Cecile van Dam
Jacqueline de Haan
Nel Kous
Rina Meijer
Ingrid Rademaker
Jochen Rosenboom
Wim Sipman
Geja Verwoerd
Anneke van Rijn
Frits Knuvelder
Vincent Kuit

Alt-klarinet
Wim Sipman

Basklarinet
Sander de Bruijn

Hobo
Lida Spaans

Altsaxofoon
Nico Belt
Linda de Groot
Hans Metelerkamp Cappenberg
Manouk Oud

Tenorsaxofoon
Annie Berkel
Anna van den Broek
Alexandra Kouwenhoven

Baritonsaxofoon
Cees Oostrum

Dwarsfluit
Petra Solavera
Lieke Stolk
Karin Vlaar-Jansen
Linda Sloep

Piccolo
Linda Sloep

Fagot
Vacature

Trompet
Wietske Blees
Joep Dinkla
Jacqueline Krull
Ruud Stolk
Johan Rondaij

Trombone
Martijn van der Heide
Simon Glas

 
Bariton
Els Broers
Dineke Harmsen
Ruud van Neck

Hoorn
Martijn Smulders

Es-bas
Vacature

Bes-bas
Simon Glas

Strijkbas
Ernst van Amersfoort

Slagwerk
Arno Kouwenhoven
Norbert Vroege
Wouter van Waardt