Rabo bijdrage voor boek Stedelijk Orkest

Eens per jaar mogen alle leden van de ledenraad van de Rabobank Waterland en Omstreken elk 250 euro schenken aan een goed doel. Een van hen is Wouter van Waardt en hij besloot zijn bijdrage te schenken aan de Stichting Vrienden van Stedelijk Orkest. Onlangs overhandigde hij het bedrag symbolisch aan Els Kroese, voorzitter van de stichting.

Dat Van Waardt koos voor Stedelijk Orkest is niet verwonderlijk, want hij is (bestuurs)lid van het orkest. Maar hij had een specifiek doel in gedachte voor zijn bijdrage. ‘Op dit moment wordt gewerkt aan een boek over Stedelijk Orkest, dat in 2022 honderd jaar bestaat. Ik weet gezien mijn achtergrond dat de productie van een boek prijzig is en wil daarom mijn bijdrage daarvoor reserveren. En ik heb natuurlijk een zwak voor boeken.’ Van Waardt was in het verleden eigenaar van boekhandel Het Leesteken.

Els Kroese is blij met het gebaar van Wouter van Waardt. ‘Het schrijven van het boek gebeurt op vrijwillige basis, maar vormgeving en druk maken de productie kostbaar. We zijn daarom blij met de geste van Wouter. We streven er als stichting naar om komend jaar veel fondsen te werven om van het honderdjarig bestaan van het orkest in 2022 voor zowel orkest als de Purmerendse gemeenschap een onvergetelijk jubileum te maken.’

 C M1A9410

Els Kroese ontvangt de cheque van Wouter van Waardt. (Foto: Els Broers)